logo lichtblauwebg
Dirk Battheu & Etchel Mens


+32 (0)57 36 46 11 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reservaties pas definitief na telefonische bevestiging.
FR EN Google+

Oosters menu - Kerst menu - Oudejaars menu - Nieuwjaars menu - afhaalgerechten

TPL_SUBTITLE_OOSTERS_MENU_-_KERST_MENU_-_OUDEJAARS_MENU_-_NIEUWJAARS_MENU_-_AFHAALGERECHTEN

 

OOSTERS MENU ELKE VRIJDAGAVOND OP RESERVATIE VANAF VRIJDAG 16 NOVEMBER TEM VRIJDAG 14 DECEMBER

____________________________________________________________________________________________________________

BIJ HET APERITIEF

Falafel met humus

Bloemkool met chermoula

Goujonette van tijgergarnaal in kokos

MENU

  Kort gebakken makreel met een salsa van gele biet, gember, jonge ui, sinaasappel en mihoen

Bouillon van vis en zeewier 'Dashi' met een wonton van gevogelte, aubergine, beukzwammen, shitake en wakame

Rendang van rund en rundfilet in een marinade van soja  met zoete aardappel, mangochutney en fondant aardappel in kokos

Crême brulee van limoen en matcha

Prijs per persoon 50 euro

 

KERSTMENU 25 DECEMBER 2018

________________________________

Aperitief 'Cava' met amuses bouche

Gebakken ganzenlever met jonge wortel en vanille, rode biet en pousse de lune

Filet  van Rog met gestoofde groene kool en een oosterse bouillon met krokante groenten, beukzwammen en groene kruiden

Zwartpootkip met een vulling van boschampignons, andijvie, stoofpot van gekonfijte bil, soja en ketchap, mousseline van aardappel en jus van gevogelte

Pavlova met rode vruchten, vanilleijs, espuma van framboos en pistachenootjes

koffie/thee met versnaperingen

Prijs per persoon all in 95 euro all in (aperitief/menu/aangepaste wijnen/waters/koffie of thee)

 

MENU OUD EN NIEUW 2018 - 2019

----------------------------------------------------

Aperitief 'Cava' met amuses bouche

Lauwe Carpaccio van St Jacobsvruchten in een nage van blanke boter met tomaat, look, sjalot en KingCrab***

Couillibiac van tong met een crême van aardpeer, groene kool, beukzwammen en een jus van schaaldieren en spinazie

Gebakken snoekbaars met een blanquette van schorseneren, haverwortel en gerookte paling, crême van pastinaak en winterpostelein***

Filet van Rund gevuld met gekonfijte sjalot, boschampignons, crême van knolselder, kruidenboter, gebakken aardappel en kalfjus met tijm en zwarte peper***

Gepocheerde peer met vanilleijs, bittere chocolade, espuma van advocaat en crumble van speculoos***

Koffie of thee met versnaperingen***

Glaasje Champagne op het nieuwe jaar

Prijs per persoon oudejaar 130 euro pp all in (aperitief/vijfgangenmenu/aangepaste wijnen/ waters/koffie met versnaperingen/glaasje champagne)

Prijs per persoon nieuwjaarsdag***95 euro pp all in (aperitief/viergangenmenu***/aangepaste wijnen/waters/koffie met versnaperingen)

 

AFHAALGERECHTEN FEESTDAGEN

HALVE KREEFT BELLE VUE (1/2 kreeft van ong. 250 gram,  salade, tomaat, ei, komkommer coctailsaus, citroen)   prijs 20 euro

KING CRAB IN KRUIDENKORST MET KRUIDENBOTER        Prijs 1O euro per 100 gram king crab  ter info voorgerecht portie ong. 200 gram hoofdgerecht portie ong. 300 gram

PLATTE ZEEUWSE OESTERS N°4   prijs per stuk 2,5 EURO

AUTHENTIEKE VISSOEP PER LITER (crouton met rouille, geraspte kaas)  prijs per liter 18 euro

GEBAKKEN GANZENLEVER MET APPELTJES EN CALVADOS ( 2 stukjes ganzelever ong. 85 gram enkel op te warmen in de oven + saus met appeltjes en calvados ook enkel op te warmen) prijs 18 euro pp

Gelieve uw bestelling voor de feestdagen te plaatsen voor 20 december 2018.

Af te halen op 24 december - 25 december - 31 december - 1 Januari voor 10 uur.

Deze gerechten kunnen wij ook voor u voorzien op andere dagen buiten de feestdagen.

contact.

info@tblauwershuys.be

057 36 46 11

 

 

 

 

 

 

 

 

RESERVATIES OP TEL 057 36 46 11 OF info@tblauwershuys.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Blijf op de hoogte van ons nieuws en schrijf je hier in:

Over ons

TPL_SUBTITLE_OVER_ONS
"Genieten smaakt naar meer", zegt men en dat is juist hetgeen waar we naar streven.
"Ongecompliceerd, authentiek en vooral tijdloos genieten".
  •  
    DSC 0001

    Met veel enthousiasme stropen wij de mouwen op om onze droom te verwezenlijken in het West-Vlaamse land. Wij heten u natuurlijk van harte welkom in ons restaurant 't Blauwers Huys.

  •  
    DSC 0004

    Wij serveren maandelijks afwisselend een gastronomisch 3 of 4 gangenmenu en van woensdag t/m vrijdag serveren wij een lunchmenu en onze seizoenssuggesties.

  •  
    Sample image

    Daarnaast verzorgen wij graag uw feesten, vergaderingen en traiteurdiensten.

    Graag zien wij u binnenkort.
    Dirk en Etchel

  • Maandmenu

    TPL_SUBTITLE_MAANDMENU

    DSC 0038

    Voorgerecht

    In kruidenkorst gebakken sliptong met een crême van knolselder, fijne groentjes en een jus van scheermesjes, look en jonge spinazie

    *Tussengerecht

    Lauwe coquilles St-Jacques en platte zeeuwse oester in Dashi met jonge ui, shitake, edamame boontjes en groene kruiden

    DSC 0098

    Hoofdgerecht

    Gebakken Filet van Hert met Rendang van de bil, gestoofde groene kool, chutney van witloof, fondant aardappel, crême van butternut en wildsaus met beukzwammen

    Nagerecht

    Gekarameliseerd verloren brood met appelstroop, crumble van amandel en vanillecrème

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    DSC 0017 liggend

    Prijs

    50 euro - 3 gangen

    supplement aangepaste wijnen 15 euro

    60 euro - 4 gangen met tussengerecht

    supplement aangepaste wijnen 20 euro

    * Indien u graag opteert voor het tussengerecht als voorgerecht: 5 euro supplement

    DSC 0085 liggend

    Assortiment Kazen

    9,50 euro supplement

    Kazen in plaats van dessert 6 euro supplement

    Menu per tafel

    Om u beter te bedienen, vragen wij u vriendelijk om een eenvormige menukeuze bij gezelschappen van 6 personen

    Lunchmenu en suggesties

    TPL_SUBTITLE_LUNCHMENU_EN_SUGGESTIES

    Seizoenssuggesties

    Wij werken met dagverse producten, prijs en beschikbaarheid afhankelijk van marktaanbod.Voedsel allergieen en of speciale dieten, gelieve op voorhand aan ons bekend te maken

    Voorgerechten

    .

    • U kunt zowel het voorgerecht als tussengerecht uit ons maandmenu afzonderlijk bestellen
    • Gebakken Ganzenlever met gekarameliseerde appeltjes en een jus van Calvados
    • 6 of 9 platte Zeeuwse oesters N° 4
    • In de oven gebakken King Crab in kruidenkorst, blanke boter met tomaat en sjalot

    Hoofdgerechten

    • U kunt het hoofdgerecht uit ons maandmenu afzonderlijk bestellen
    • In de oven gebakken King Crab in kruidenkorst, blanke boter met tomaat en sjalot
    • Filet van Tarbot met een mengeling van prei, courgette, tomaat, kappertjes en grijze garnalen
    • Hazerug 'Arlequin'
    • Fazant 'Brabançonne'
     

     

     

    Lunchmenu

    Wij serveren elke weekdag een lunchmenu volgens de Chef aan 30 euro pp.
    (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert)

     

    Openingsuren

    TPL_SUBTITLE_OPENINGSUREN

    Openingsdagen

    Woensdagmiddag - Donderdagmiddag - Vrijdagmiddag/avond - Zaterdagavond - Zondagmiddag

    Woensdagavond en Donderdagavond op reservatie enkel vanaf 6 Personen vanaf de maand september tot en met juni

    (tijdens de maanden juli en augustus zijn wij open op woensdagavond en donderdagavond)

    Sluitingsdagen

    Maandag - Dinsdag - Zaterdagmiddag - Zondagavond met uitzondering van groepsreservaties.

    Openingstijden

    Lunch/middag vanaf 12 uur

    Avond vanaf 18u30

     

     

    Contact

    TPL_SUBTITLE_CONTACT

    Your reservation is only valid AFTER telephone / written confirmation from us!

    Route

    TPL_SUBTITLE_ROUTE